сряда, 26 октомври 2011 г.

Печено филе от треска по италиански

Продукти:
4 бр. филета от треска (по около 150 гр.)
1 скилидка чесън
25 гр. краве масло
50 гр. галета
3 суп.л. зехтин
1 бр. червена люта чушка
настъргана кора от 2 лимона
сок от 2 лимона
4 листа от маруля (за украса)
1 малка връзка магданоз
Розмарин
Сол

Приготвяне:
Маслото се разтопява, добавят се галетата, кората и сока от единия лимон, щипка розмарин, магданоз и се смесва добре. Филетата от треска се подреждат в тавичка за печене, посоляват се леко и върху тях се разпределя получената смес. Пекат се за около 20-25 минути при около 200°С. Междувременно се смесват счукания чесън с кората и сока от втория лимон, малко розмарин и нарязаната на кубчета лютива чушка и получената смес се разпределя върху изпечените филета. Готовото ястие се сервира топло, украсено с листо от маруля.