Чурос с шоколадов сос
![]() | Рейтинг: ![]() Сложност: ![]() Изпробвана: 2 ![]() Любима на 24 готвача ![]() | ![]() |

Снимката е добавена от lipodve
Необходими продукти
- За Чурос:
- • 1 ч.ч. вода
- • 55 г масло
- • 2-3 с.л. кафява захар
- • щипка сол
- • 1 ч.ч. брашно
- • 1/2 ч.л. бакпулвер
- • 3 бр. яйца
- • 30 мл сладкарска сметана
- • 1 ванилия
- • олио за пържене
- За шоколадовия сос:
- • 130 г млечен шоколад
- • 160 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне
Правим парено тесто, като разтопяваме маслото заедно с водата, захарта и солта на не много силен котлон. В момента, в който сместа заври, наведнъж добавяме брашното заедно с бакпулвера и ванилията и бъркаме енергично, докато се оформи тесто, което се отделя от стените и дъното на съда. Отстраняваме тестото от котлона и оставяме настрана да изстива.
През това време може да си приготвим шоколадовия сос, като разтопим шоколада и сметана на тих огън.
След като поизстине, към тестото започваме да прибавяме яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Ако тестото е много гъсто добавяме сметаната, ако е достатъчно течно, за да може да го шприцоваме няма нужда.
След като сме достигнали желаната гъстота напълваме един пош със звездовиден накрайник. Пържим чуросите в дълбок съд с 3-4 пръста олио на средно силен огън. Щприцването става като изстискваме 7-8 сантиметра от тестото над мазнината и отрязваме с ножица. Пържим до златисто и от двете страни. След като са готови, ако желаете може да ги поръсите с пудра захар и канела.
През това време може да си приготвим шоколадовия сос, като разтопим шоколада и сметана на тих огън.
След като поизстине, към тестото започваме да прибавяме яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Ако тестото е много гъсто добавяме сметаната, ако е достатъчно течно, за да може да го шприцоваме няма нужда.
След като сме достигнали желаната гъстота напълваме един пош със звездовиден накрайник. Пържим чуросите в дълбок съд с 3-4 пръста олио на средно силен огън. Щприцването става като изстискваме 7-8 сантиметра от тестото над мазнината и отрязваме с ножица. Пържим до златисто и от двете страни. След като са готови, ако желаете може да ги поръсите с пудра захар и канела.
Рецептата е добавена от lipodve на 1 Април 2016 г.
Източник: http://lipodve.blogspot.bg/
Източник: http://lipodve.blogspot.bg/
![]() | Рецептата е победител в конкурс Рецепта на месец Май '16 [Десерти] |
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или

Регистрирай се сега!
или

(не изисква регистрация)
снимки от nikolovaeva ![]() [Изпробвал рецептата] |
![]() ![]() |
16 Мар 2019 |
# 3 nikolovaeva ![]() [Изпробвал рецептата] | Страхотия, по-хубави от мадридските ![]() [Изпробвана] | 16 Мар 2019 |
# 2 lipodve ![]() [Автор на рецептата] | Благодаря! Аз пък за пръв път опитах тази зима на коледния базар пред народния театър, и много ми харесаха също, но чак сега реших да ги направя. ![]() | 1 Апр 2016 |
# 1 perunika ![]() [Изпробвал рецептата] | Преди около година за първи път по 24-Kitchen видях представянето на този десерт. А през лятото го опитах на Златни пясъци, мнооого ми хареса! Браво за рецептата! [Изпробвана] | 1 Апр 2016 |
снимки от lipodve ![]() [Автор на рецептата] |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 Апр 2016 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.